Maarten van Zwetselaar

Maarten van Zwetselaar

Al meer dan 25 jaar ben ik bezig met ontwikkeling en coaching. Ik vind het geweldig om mensen en groepen inzicht te geven in hun potentieel. Om dit steeds beter te doen volg ik altijd weer nieuwe opleidingen van mensen die me inspireren. Daardoor heb ik kennis en ervaring in oplossingsgericht coachen, ontwikkelingsgericht coachen, transactionele analyse, voice dialog, energetisch werk, ademcoaching en ben nog drie jaar bij een sjamaan in de leer geweest. Hierdoor bied ik een holistische benadering om persoonlijke groei te faciliteren en dankzij mijn exacte achtergrond hoeft dit niet zweverig te worden.

Voor coachend leiderschap ligt mijn specialiteit op het gebied van verantwoordelijkheid. Wat doen we in onze houding en taal waardoor werknemers de verantwoordelijkheid niet voelen/nemen. Met de theorie van coaching én zelfonderzoek vinden we antwoorden hoe we de zelfsturing bij mensen weer activeren.

In het onderwijs (VO, VSO, MBO) zag ik ook hoe docenten bijna alle verantwoordelijkheid op zich nemen. Ook daar ben ik als docent gaan experimenteren met verantwoordelijkheid en wat blijkt: hoe meer verantwoordelijkheid je leerlingen geeft, hoe meer verantwoordelijkheid ze nemen!

De laatste jaren ben ik me ook aan het verdiepen in ademwerk en sta elke keer weer verbaasd hoe krachtig dit is. Zo heb ik programma's ontwikkeld tegen stress/burn-out, energie niveau verhogen, gezondheid en aarden.

Naast mijn bedrijf LeerCoachen geef ik ook trainingen voor:
De Baak
Outing Holland
S.B.O.


Voor grotere opdrachten heb ik een uitgebreid netwerk van trainers, waaronder:


Cor Brandwijk


Een van mijn krachtigste intrinsieke motivaties is individuen en teams begeleiden naar een betere balans in hun ‘zijn’ en ‘zingeving’. Waarbij men op een effectievere manier kan (samen)werken.

Anderen noemen mij vaak energiek en motiverend en geven aan het fijn te vinden om een coachtraject of onderwijstraining met mij te ervaren en vinden het waardevol en inspirerend om met mij samen te werken. 

In mijn werk ben ik serieus, vertrouwelijk, oprecht en eerlijk en is er veel ruimte voor humor en relativering. 

Dat maakt mij, sinds 2015, een bevlogen en betrokken eigenaar van Brandwijk-Coaching en sinds 2021 werk ik samen met LeerCoachen en bundelen we onze krachten.


Coach houding en tools

Ik zie mijzelf als een Eclectische coach, onderwijstrainer en specialist in het opleiden van de coachende docent (oplossingsgericht coachen)

Graag zoek in aansluiting bij de behoefte in groei en ontwikkeling van de gecoachte waarbij ik tal van verschillende coachtools kan inzetten.

Ik geloof dat de basis voor meer balans in ‘Zingeving’ en ‘Zijn’ ontstaat vanuit de Zelfdeterminatie Theorie (Ryan en Deci). Start daarnaast een coachtraject of onderwijs training altijd vanuit de Functionele Analyse.


Waarin coach ik?

Veel coach ik in het onderwijs waarbij ik trajecten begeleid op alle lagen van de onderwijsorganisaties van instructeur tot directeur.

Voor meer info: www.brandwijk-coaching.nl